Επιστροφή   makemusic > Μουσική δημιουργία > Συνεργασίες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων

The Thelo: θέλουμε Πληκτρά! Theleis?
Παλιά 16-07-07, 16:23   #1
thethelo
Μέλος

thethelo is offline
thethelo είναι σε καλό δρόμο
Angry The Thelo: θέλουμε Πληκτρά! Theleis?

Οι The Thelo (Θεσσαλονίκη) αναζητούν Πληκτρά με φαντασία/δημιουργικότητα, δικό του εξοπλισμό, διαθεσιμότητα/όρεξη για συναυλίες, ηχογραφήσεις και πρόβες δικών τους κομματιών και διασκευών. Απώτερος σκοπός η κατάκτηση του διαστήματος με την σημαία του επερχόμενου www.OpenMusic.gr

PS: Αν είσαι πληκτράς ΚΑΙ κιθαρίστας τότε καλως ήρθες στη μπάντα! Οι The Thelo είναι τέσσερεις (φωνή,κιθάρα,μπάσο,ντραμς) και θα ήταν ιδανικό αν προσθέτοντας πλήκτρα και μια επιπλέον κιθάρα στον ήχο τους, παρέμεναν πέντε!

Σχετικά ακούσματα: Radiohead, Muse, System of a Down, άπλετος χώρος για ηλεκτρονικά ακούσματα
Επικοινωνία: thethelo@skauss.com
Τηλ: 6977841804 Christopher Skauss
Μάθετε περισσότερα στο www.skauss.com (κατηγορία The Thelo)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thethelo : 16-07-07 στις 16:30.
  Απάντηση με παράθεση

Απάντηση: The Thelo: θέλουμε Πληκτρά! Theleis?
Παλιά 16-07-07, 17:49   #2
sakis_the_musician
Μέλος

sakis_the_musician is offline
Περιοχή: Greece
sakis_the_musician είναι σε καλό δρόμο
Προεπιλογή Απάντηση: The Thelo: θέλουμε Πληκτρά! Theleis?

Καλησπέρα, Christopher!
Βρε φιλαράκο, πώς γίνεται κάποιος να παίζει ταυτόχρονα και πλήκτρα και κιθάρα; Και καλά, στην ηχογράφηση μπορείς να τα ηχογραφείς και ένα - ένα τα όργανα. Αλλά, στην πρόβα και κυρίως στις συναυλίες, πώς θα παίζει ο έρμος ο μουσικός και πλήκτρα και κιθάρα ταυτόχρονα για να μπορείτε να έχετε 2 κιθάρες και πλήκτρα;
Πάντως, μου κίνησε το ενδιαφέρον η περίπτωσή σου. Αν βρεις έναν τέτοιο μουσικό, θα ήθελα σε παρακαλώ - αν το επιθυμεί και εκείνος - να με φέρεις σε προσωπική επαφή μαζί του. Θα βγάλουμε πολλά λεφτά, όχι απαραίτητα από τη μουσική, αλλά, από το τσίρκο Medrano, κλπ., κλπ..
  Απάντηση με παράθεση

Παλιά 16-07-07, 19:39   #3
nikols
Μέλος

Το avatar του χρήστη nikols

nikols is offline
Περιοχή: London
nikols είναι αρκετά δημοφιλής

χαχα!

Βρε Σάκη. Μπορεί ο άνρωπος να παίζει κιθάρα στο ένα κομμάτι, πλήκτρα στο επόμενο. Ή ακόμη και να αλλάζει στη μέση, ή να χειρίζεται κάποιο σαμπλερ με 1-2 πλήκτρα να πατήσει σε κάποιο κομμάτι και να συνεχίζει με την κιθάρα...

Τα πάντα έιναι δυνατά...
  Απάντηση με παράθεση

Παλιά 16-07-07, 20:15   #4
sakis_the_musician
Μέλος

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο nikols Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορεί ο άνρωπος να παίζει κιθάρα στο ένα κομμάτι, πλήκτρα στο επόμενο.

Αγαπητέ, Νικόλαε...
Να το δω και αυτό και τί άλλο... Μια μπάντα που το 1ο της κομμάτι στη σκηνή θα έχει πλήκτρα, το 2ο δεν θα έχει, το 3ο θα έχει, το 4ο δεν θα έχει, κλπ., κλπ., το 1ο κομμάτι δεν θα έχει 2η κιθάρα, το 2ο θα έχει, το 3ο δεν θα έχει, το 4ο θα έχει, κλπ., κλπ..

Παράθεση:
Ή ακόμη και να αλλάζει στη μέση, ή να χειρίζεται κάποιο σαμπλερ με 1-2 πλήκτρα να πατήσει σε κάποιο κομμάτι και να συνεχίζει με την κιθάρα...
Φαντάσου σε μια μπάντα να σηκώνεται κάθε λίγο και λιγάκι ο drummer, να παρατάει την drum του και να πιάνει την κιθάρα ή το σαξόφωνο και πάλι την drum του και μετά ξανά το σαξόφωνο, κλπ., κλπ.. Ή ακόμα χειρότερα, απλά να πατάει ένα κουμπάκι, όπως λες, να παίζει σαν αρμόνιο μόνο του το πλήκτρο ( συνήθης τακτική ορισμένων "συνθετών" και djs της ηλεκτρονικής και ψυχεδελικής μουσικής ) και αυτός να παίζει από πάνω κιθάρα. Εκτός κι αν δεν μιλάμε για μια σοβάρη μπάντα, αλλά, για μια μπάντα "3 πουλάκια κάθονταν".

Παράθεση:
Τα πάντα έιναι δυνατά...
... στον Θεό!
ΑΜΗΝ!
  Απάντηση με παράθεση

Παλιά 17-07-07, 06:48   #5
sylvester
Μέλος

Το avatar του χρήστη sylvester

sylvester is offline
Περιοχή: Φλώρινα
sylvester είναι σε καλό δρόμο

Τώρα έτσι όπως το λέτε μου θυμίζετε τον τύπο που παίζει κιθαρα, τραγουδάει, παίζει φυσαρμόνικα και με τα πόδια ντραμς. Εγώ τα κάνω όλα αυτά μαζί αλλά δεν τραγουδάω. Πειράζει?
Έχω την αίσθηση οτι το παιδί το λέει για τις ηχογραφίσεις και οχι για live κλπ.

Παλιά 17-07-07, 07:48   #6
sakis_the_musician
Μέλος

Μα, αν θέλουν μια 2η κιθάρα μόνο για ηχογραφήσεις, ας παίξει ο κιθαρίστας που έχουν και τις 2 κιθάρες!
Και κάτι ακόμα, βρε παιδιά... Είναι όνομα για μπάντα το "The Thelo"; Με αυτό το όνομα περνάτε υποσυνείδητα το μήνυμα στον κόσμο ότι δεν θέλει να έρθει να σας δει, δεν θέλει να έρθει να σας ακούσει και γενικότερα αναπτύσσετε μια αρνητική ενέργεια γύρω από την μπάντα σας.
Φιλική συμβουλή είναι να βρείτε ένα άλλο ονοματάκι που θα προσελκύει τον κόσμο αντί να τον διώχνει.
  Απάντηση με παράθεση

Παλιά 17-07-07, 13:37   #7
thethelo
Μέλος

thethelo is offline
thethelo είναι σε καλό δρόμο
Thumbs up Απάντηση: The Thelo: θέλουμε Πληκτρά! Theleis?

Γεια σου Σακη!
αν σου ελεγα οτι πισω απο τους The Thelo κρυβεται μια διεθνής συνομωσία υποσκελισμου των ανθρωπίνων συναισθημάτων, με στόχο της μαζική κατάθλιψη του ανθρώπινου είδους θα το πίστευες;!

Αν σκεφτείς λίγο το όνομα μας out of the box, λαμβάνοντας υπόψιν ότι φτιάχνουμε μουσική με ξένα ακούσματα για ελληνικά αλλά κυρίως ξένα αυτιά, το The είναι άρθρο, το thelo είναι το greeklish του Θέλω, οπότε η αρχική εντύπωση της άρνησης γυρνάει τούμπαλιν και γίνεται "H Θεληση". Για να μη σε κουράζω παραπάνω, μπορεί ο κόσμος να μην έρχεται στα live επείδη λεγόμαστε The Thelo, άρα δε θέλουμε να έρθετε, δε θέλουμε να πληρώσετε να μας δείτε , δε θέλουμε να ακούσετε τα τραγούδια μας όσο και να σας αρέσουν επειδή το λέει το όνομα, δεν θέλουμε να κάνετε αυτό που σας προστάζει το όνομα μας, δεν θέλουμε να είστε άβουλα υποχείρια μια ακόμα διαφημιστικής καμπάνιας, όπως αυτή που διαλαλούσε πως κάποιος χυμός και κάποιος καλλιτέχνης έχουν ως κοινό παρονομαστή μια popup "θετική ενέργεια" -μπορεί να είναι η ενέργεια της Αγίας Τριάδας, του Κρίσνα, του Βούδα, μπορεί να είναι ένα απλό animation, πολλά ευρώ στη τσέπη κάποιου βολεμένου με τη κατάσταση της κοινωνίας που όλα του φαίνονται θετικά. Ο κόσμος πιστεύω Σάκη είναι πολύ πιο διαφορετικός από την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι βολεμένοι στον Τιτανικό της δισκογραφίας. Ένα όνομα λειτουργεί απλά ως όχημα για τη μουσική σου. Όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς τόσο πιο χρήσίμο σου φαίνεται. Σκέψου λοιπόν πόσες φορές θα πεις τη φράση "δε θέλω" από δω και πέρα!

Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε φάει την κοινωνία με την οκά φίλε μου, και την καταθλίωση της ελληνικής μουσικής με το κουταλάκι. Οι The Thelo είναι η τελευταία μας προσπάθεια. Το μόνο που έχουμε να προσφέρουμε στον κόσμο με τη μουσική μας είναι το μήνυμα της Θέλησης για να αλλάξουμε όλα αυτά που Δεν Θέλουμε.

whatever θα μου πεις, αλλα ποιητική αδεία φίλε μου! Στο κάτω κάτω καλλιτέχνες είμαστε, απλά μας λείπει ένας πληκτράς! Γι'αυτό ήρθα εδώ.
Χαρά σε όλους!

PS: ξέρω πως είναι δύσκολο να παίζεις πλήκτρα και κιθάρα on stage - αλλάζοντας από κομμάτι σε κομμάτι ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά σε πρωτή φάση αυτό ψάχνουμε. Μια τέτοια προσωπικότητα! Το πιθανότερο είναι να μην βρούμε, αλλά τουλάχιστον ψάχνουμε. Παράλληλα, είμαστε ανοιχτοί και σε πληκτράδες που δεν παίζουν πλήκτρα, ελπίζω αυτό να διαφαίνεται στην αγγελία.
  Απάντηση με παράθεση

Παλιά 17-07-07, 15:02   #8
sakis_the_musician
Μέλος

Anyway!
Καλή επιτυχία, παιδιά!
Αν και επιμένω ότι ο μέσος Έλληνας ακροατής δεν θα μπει στην πολύπλοκη σκέψη ότι το "The" είναι το αγγλικό άρθρο "O / H / Το" και το "Thelo" είναι η ελληνική λέξη "Θέληση". Το μυαλό του θα πάει στα greeklish όπου το "The thelo" σημαίνει "Δε θέλω" και το μυαλό του δεν θα πάει στο ότι το "Τhe Thelo" σημαίνει "Η θέληση".

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sakis_the_musician : 17-07-07 στις 15:05.
  Απάντηση με παράθεση

Παλιά 18-07-07, 00:53   #9
softcore
Μέλος

Το avatar του χρήστη softcore

softcore is offline
Περιοχή: Αθηνα
softcore είναι σε καλό δρόμο

Εγω παντως μπηκα ΑΜΕΣΩΣ στη διαδικασια να σκεφτω το the ως αρθρο αλλα.....η αληθεια ειναι δεν κατεληξα πουθενα......ουτε κ στην ευφυεστατη καταληξη που αναφερθηκε.....για καποιο λογο το μυαλο μου πηγαινε στον Οθελο.........anyway παιδια ευχομαι ολοψυχα να βρειτε ΟΧΙ πληκτρα ΟΥΤΕ κιθαριστα ΑΛΛΑ τη "προσωπικοτητα" που μαλλον ψαχνετε.......
  Απάντηση με παράθεση

Παλιά 19-07-07, 21:38   #10
Enigma
Μέλος

Το avatar του χρήστη Enigma

Enigma is offline
Περιοχή: Athens
Enigma είναι σε καλό δρόμο

Aπορώ γιατί θα πρέπει, κατά ένα μονοσήμαντο τρόπο, το "Δεν θέλω" να εκφράζει κάτι μή αρεστό. Αν δηλαδή δεν θέλω τη μικρότητα, δεν θέλω τον εγωϊσμό, δεν θέλω τα δήθεν, δεν θέλω τα "έξυπνα", δεν θέλω όσα και όσους καθιστούν αυτό το κόσμο άσχημο, δεν πρέπει έστω να το τραγουδήσω; Να σημειώσω δε, πως όλα όσα δεν θέλω αυτομάτως ορίζουν όσα θέλω. Προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε ένας τέτοιος τίτλος συγκροτήματος. Αυτό που θα με ενοχλούσε θα ήταν οι στίχοι και η μουσική να μην τον υποστηρίζουν. Αυτό που επίσης θα με ενοχλούσε, θα ήταν η ισοπεδωτική άρνηση, η αντίδραση για την αντίδραση.
Παιδιά σαςς εύχομαι κάθε επιτυχία.
  Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές